02.09.13

Favourite serials

A je tu září! Čas povinností, úkolů, prací, seminárek a dalších blbostí, co se MUSÍ udělat :) Právě proto existuje pojem prokrastinace...
Naštěstí již nejsem dávno školou povinná (i když VŠ bych si možná  ještě jednou dálkově dala)
Takže, když mám volné odpoledne, které si tvrdě vyhrazuji pro úklid bytečku, najednou se na internetu zčistajasna znenadání objeví nový díl mého oblíbeného seriálu :-)
Pokud se ptáte, který je můj oblíbený, klidně čtěte dál :)

Mezi nejoblíbenější seriál momentálně patří PLL (Pretty little liars).

Zdroj: https://www.facebook.com/prettylittleliars

Byly odvysílané již čtyři řady a nové díly se budou vysílat až od října. Prolhané krásky, jak zní název v češtině, jsou čtyři kamarádky, které odhalují proč/jak/jestli byla zavražděna jejich nejlepší přítelkyně Alison. Život jim znepříjemňuje anonym s podpisem -A.
Na ČSFD jsou PLL 49. v pořadí oblíbenosti a myslím, že zaslouženě. Na herečky se příjemně kouká ;-) a komu se líbil dříve seriál Zoufalé manželky (Desperate Housewives), tak PLL jsou takové podobné mladší vydání.
A kdo z Vás používá Instagram, tak není od věci si hlavní herečky a herce přidat do sledovaných, občas se dozvíte zajímavé věci :-)


Dalším mým prokrastinovadlem jsou například The Big Bang Theory a HIMYM - to jsou seriály, které sjíždíme se Slávistou společně. A proto také netrpělivě čekáme na první podzimní díly :)
Vlastně většinu seriálů sleduji se Slávistou, je to pro nás taková forma relaxu (ale jasný, nic se nemá přehánět).. Kdo by neznal hlášky jako je Bazinga! nebo "It will be legen wait for it dary!"

Jednoznačný top seriál je pro nás Sherlock. Seriál, jehož jeden díl má stopáž 90minut a zaručuji, že to ani nepostřehnete. Každý, komu jsme Sherlocka doporučili, se nejprve tvářil otráveně, že přeci nebude koukat na tak dlouhý seriál ... a co, že jako může být zajímavý na stoleté adaptaci knížky, filmu atd.  ... a pak během týdne shlédli všechny řady :-)
Sherlock jako seriál má zatím řady dvě, třetí očekáváme právě také na podzim.
Seriál je natočený, jak jsem již zmínila, jako adaptace knihy o detektivovi Sherlockovi Holmesovi od sira Arthura Conana Doyla. Ale jen s tou zvláštností, že je zasazen do 21. století  - takže místo případu na tři dýmky má Sherlock nikotinovou náplast :)

Zdroj: https://www.facebook.com/Sherlock.BBCW

Hlavní herec Benedict Cumberbatch (k vidění v novém StarTreku jako záporák) je jako Sherlock neodolatelný, jeho ironický humor je nezaměnitelný a určitě si ho zamilujete :) A to se týká i Martina Freemana jako doktora Johna Watsona (mohli jste ho vidět jako Bilba v Hobitovi). Jo a co na to říká ČSFD? 92% a 6. nejoblíbenější seriál :)

Vtipný seriál o škole je Community, kde nelze odolat hlavní postavě Jeffovi :-) Ale myslím, už ho dávají i na Prima Cool. Za shlédnutí stojí určitě i Cougar Town, v hlavní roli Monica z přátel :) a nebo třeba Californication s Davidem Duchovny alias věčně opilý spisovatel Hank Moody.
Hodně přátel mi doporučovalo, abych si pustila Dextera, ale Slávista začal beze mě :) takže jsem se moc nechytla.. prostě not my style :)

A určitě nesmím zapomenout na první seriály, které jsme spolu před třemi lety začali sledovat :) a těmi jsou True Blood a The Vampire Diaries. Oba seriály jsou o upírech. Oba jsou o lásce. A přitom je každý jiný. True Blood je podle mě více o sexu, více o krvi a v Upířích denících se zase více řeší středoškolská trápení a tak. Ale zase Vampire Diaries má bezkonkurenční obsazení upírů :)

Damon Salvatore - Ian Somerhalder -  a jeho Instagram :)

Zdroj: https://www.facebook.com/iansomerhalderofficial


Stefan Salvatore - Paul Weasley - a jeho Instagram :)

Zdroj: https://www.facebook.com/salvatorehottie


A v poslední řadě zmíním jen seriály Suits (Kravaťáci) pro ty, které baví vtipné rychlé dialogy z právnického prostředí :)


Na co rádi koukáte Vy? Vybíráte podle herců nebo podle děje?


Pac a pusu C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za Váš vzkaz či komentář - moc si jich vážím!