22.07.13

Lipno


Aaaa konečně jsem se dostala pořádně k počítači, abych Vám mohla přiblížit průběh mého pracovního/dovolenkového léta :)

Na začátku července jsem měla možnost vyrazit s blízkými přáteli a se Slávistou na čtyři dny na Lipenskou přehradu. Vybrali jsme si ubytování přes internet, zamluvili chatičku a strašně jsme se těšili až vyrazíme.
Cesta na Lipno (220km) se obešla bez větších problémů ... teda až na to počasí. Jako by tam nahoře někdo nechtěl, abychom si jeli užívat. V průběhu cesty nás střídavě pronásledovaly bouřky, déšť a kroupy.

Po příjezdu na Lipno jsme se chtěli ubytovat, a ejhle, naše chatička je zabraná :( nevadí, naštěstí tu máme chatku číslo 13, ta je volná! Pro ty, co jsou pověrčiví, bude asi číslo 13 neštastné, ale my jsme s ním poprali statečně. Na to, že netekla voda, dočasně chyběl vařič a lednička asi zapomněla jakou má vlastně funkci, tak pro jistotu topila :)

Hned další den jsme si nemohli odpustit výlet na Stezku korunami stromů. Je to nádherná dřevěná stavba, rozhledna 40 metrů vysoká :) Více o Stezce najdete tady. Určitě doporučuji, pokud budete někde poblíž. Na vyhlídku jsme se rozhodli vyjet lanovkou (vstup 150,-Kč, lanovka 70,-Kč), všichni až na Slávistu byli unešení ... Slávista se totiž bojí výšek, tak hned po "startu" dostal šok a vyléčilo ho až jedno vychlazené pivo nahoře :-D Jo a jako na potvoru nám ujela sedačka s číslem 13!

Number 13

Pohled z cesty

Stezka korunami stromů

Clarky na vrcholu

No od této chvíle se stala naše mini dovolená takovou zajímavou honbou za poklady. Stali se z nás geokačeři ... (My s přítelem jsme již zasvěcení byli, takže jsme našim přátelům prozradili o co jde).
Více o Geocachingu na www.geocaching.com :-)

V rámci hledání jsme prošli spoustu pěkných míst, musím zmínit Vítkův Hrádek, Landal Marinu Lipno a nebo Český Krumlov a Frymburk. Všude jsme se dobře najedli, i když to byl občas boj, protože čím víc hlav, tím víc chutí :)
A dokonce jsme si pronajali člun, abychom se podívali na ostrůvek uprostřed Lipna, no boží :)



Mňam nudličly

Srdíčko

Naši milí sousedi


Lipno

Lipenská přehrada




Pochoutka Ice n Go!

Clarky vrcholu :)



A abych nezapomněla, v půlce dovolené mi došla baterie ve foťáku :) ale to jen tak na závěr, číslo třináct za to určitě nemůže :-)


Co Vy, kde trávíte dovču? Kam jezdíte s přáteli? Jste také kačeři?

Pac a pusu
Clarky


3 komentáře:

  1. Jé, to jsou krásné fotky! Takovouhle dovču v Česku bych si nechala líbit. :)
    Jsem ráda, že jsi pro, sama bych ji přijala ráda. Ale už vidím, ty nepříjemné vzkazy. Ale ty už ani nejsou raritou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ceady :) od Tebe pochvala potěší dvakrát (jsi moje inspirace).
      Na nepříjemné vzkazy se vykašli ;-) pokud jsou mazlíčci součástí tvého života, tak proč bys o nich nenapsala.. hm?

      Vymazat
  2. Vybrali jste parádně, Lipno je super místo. Jinak fotky fakt super, jde vidět, že jste si to užili:) Jinak my letos taky za týden jedeme na Lipno, vybírali jsme dovolenku tady http://www.topsleva.cz/slevy/lipno a snad budem spokojeni:) Jinak mi přijde, že čím dál více lidí jezdí v létě po Česku, což se mi moc líbí:)

    OdpovědětVymazat

Díky za Váš vzkaz či komentář - moc si jich vážím!