25.08.15

Holiday II.

Nádherný srpen přeji drazí čtenáři!


Mám pro Vás ohlédnutí za pár zážitky, které jsem měla možnost v posledních týdnech prožít a zažít.
Umíchejte si na to  osvěžující domácí limonádu (doporučuju okurkovo/limetkovou) a nebo do toho někdejšího ranního deště spíš asi čaj a pusťte se do čtení.


Jeden horký den jsme věnovali procházce Prahou. Původně jsme měli lovit jen kešule, ale prošli jsme se neplánovaně i na Petřín a tak ;-)

 


Již dřív jsme (pro změnu) lovili kešky v okolí Památníku Operace Anthropoid. Vy Pražáci ho určitě znáte, a jezdíte kolem něj několik let bez povšimnutí, jako do nedávna já. A teď jsme zavítali i do krypty v kostele svatých Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, kde všechno bohužel tragicky skončilo. Shodou okolností se nyní v Praze natáčí film Anthropoind s Jamiem Dornanem z 50 Shades of Grey v hlavní roli.

Jsem historií nepolíbená, takže jsem čekala, že v kryptě omrkneme během čtvrt hodiny všechno a tradá dál po Praze, ale nebylo tomu tak. Nevím, kolik času jsme tam nakonec strávili, ale odcházeli jsme jako poslední. Když tam vlezete, říkáte si: "OK, tak se tady odehrálo něco, co se stát muselo, dopadlo to blbě.." a pak jste tam minutu, dvě, procházíte to malinké místo a říkáte si, jak se Ti parašutisti museli cítit, co se jim asi honilo hlavou před tím, než ukončili svůj život..

Nevím, jestli jsem zrovna já ta pravá, která by Vám to tu důležitou historickou událost, dokázala převyprávět .. spíše asi ne. Proto se nestydím uvést tři odkazy na wiki, aby jste si to mohli pročíst sami.

Operace Anthropoind
Boje v kostele svatých Cyrila a Metoděje
Památník Operace Anthropoind


Jooo a zrzka je pryč, vítáme zpátky blonďatou Clarky ;-)





Pac a pusu

C.

6 komentářů:

  1. Blondata je proste tvoje :* Uzivej prazdniny, zlato! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Domi, teď už to zase není o užívání bohužel. Každý den na veterině a už mi dochází síly..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeje, drobecek jeste porad nemocnej? :(

      Vymazat
    2. Bohužel je to horší a horší :(

      Vymazat
  3. Díky moc za inspiraci Klári! Musíme se tam s eL.vypravit. Jinak blond je prostě tvá. Tak jak psala Domča! To s Benjim mě moc mrzí. Posílám sílu! Neboj, určitě to bude zase všechno ok. Chce to jen čas. Myslím na vás!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem Vás inspirovala :)
      Děkuju, barva je fakt změna k lepšímu :)

      A za sílu děkujeme, bereme ji plnou náruč!

      C.

      Vymazat

Díky za Váš vzkaz či komentář - moc si jich vážím!