10.01.15

Czech press photo

Krásný sobotní podvečer,

také u Vás svítilo sluníčko, je krásně teplo a fouká ten ohavnej vítr?

My jsme se Slávistou tohle počasí využili k procházce Prahou a návštěvou výstavy fotografií Czech press photo. Výstava probíhá v prostorách Staroměstské radnice a trvá až do 31.1.2015 - takže pokud budete mít cestu kolem, určitě se zajděte podívat na sérii nejlepších českých fotek. Vstupné pro dospěláka je 120Kč/60Kč pro studenty, což je přijatelná částka za okukování umění :)

Fotky jsou vystavené ve dvou patrech a časově nám jejich shlédnutí zabralo asi hodinu. Nevěděla jsem, jestli se na výstavě může fotit, tak jsem to nechtěla pokoušet, ale pokusím se Vám najít fotografie, které mne zaujaly nejvíce. Na můj vkus zde bylo hodně fotek politiků, ale asi to k tomu patří.

Tady si můžete prohlédnout všechny fotografi:
Veškeré níže ukazované fotky jsou tedy z tohoto odkazu :)


Celou cestu tam jsem do Slávisty hučela, že bych chtěla mít fotku, jaké fotí sestry z A cup of style, víte které? To jak fotí outfity na ulici, pozadí mají rozmazané a tváří se jako by to bylo úplně přirozené se takto fotit. Ale není! Stoupněte si na frekventované místo, kde aspoň trochu svítí sluníčko a je hezké pozadí a tvařte se nenuceně.. fuška je to! A ani to rozmazané pozadí nemám :)


Zaujala Vás stejná fotka jako nás? Kam chodíte v Praze na procházky? 
A co říkáte na ty fotky? HOT or NOT? :-)

P.S. Toho kulicha jsem mít musela! Je totiž z Tchiba!


Pac a pusu

C.

9 komentářů:

  1. Fotky z výstavy jsou moc krásné, vážně super :)
    A ty tvé se taky povedly, moc ti to sluší. :) Udělat takové jako holky z A Cup of Style musí být fuška, ale ty tvé jsou skvělé, jsi prostě kočka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, děkuju, holky mají teď semináře, jak blogovat - tak aspoň kvůli tomu focení zvažuji účast :)

      Vymazat
  2. Nejsem si jista, jestli to byla přímo tato výstava, ale na fotkách jsem už ve Staroměstské radnici také byla a moc se mi tam líbilo. A fotila jsem tam :)) Zaujala mě hned první fotka a potom poslední - Eva Samková :-)) Procházka Prahou musela být fajn, s přítelem jsme byli naposledy před Vánoci.

    Měj se hezky,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta první je asi nejhezčí (podle mého, výstavu vyhrála jiná). Ta Eva nemá chybu - je to plné energie!

      Tak šup do Prahy :)

      Vymazat
  3. Vypadáš skvěle, kulich Ti sluší! To rozostření jde udělat, ale musím říct, že mi to trvalo dlouho, než jsem se to naučila (a bez tak už to zase neumím :D) ale moc se mi líbí ty fotky. Musím říct, že fotky Prahy se taky povedly, nebe jste měli fakt zajímavé (pokud to teda není upravované :)). SPíše pošli slávistu na kurz fotografů, ať nám můžeš dělat outfit posty ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! To rozostření mám nastudované, něčeho mít hodně, toho druhého málo - jako na makru to umím, ale jinak ne :) to se poddá časem..
      Fotky Prahy jsou reálně a pak vytažené trochu HDR (přírodu tím upravuji pravidelně) proto to nebe!
      Slávista fotit vůbec neumí, proto jsem ráda, že se fotky povedly aspoň takhle ;-) Ale naštěstí na ty outfity moc nejsem :)

      Vymazat
  4. Píšeš moc mile, působíš krásně autenticky :) A fotky jsou moc pěkné! Terez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terez, Tvůj komentář mě přinutil se usmívat na monitor. Moc děkuji!
      A přijď zase :)

      Vymazat
  5. Rozostreneho pozadi dosahnes snizenim clonoveho cisla na mininum s pridanim nejnizsi ohniskove vzdalenosti.Na portrety mi nejvic vyhovuje ohniskova vzdalenost 50mm pri clone 5 - 7....obliceje i 3,5 ;-) a vzdy ostrit na oci

    OdpovědětVymazat

Díky za Váš vzkaz či komentář - moc si jich vážím!