06.06.13

Jak Benji nerozbaloval Marley box

Přišel čas na další psí boxík a to přímo od psí slečny jménem Marley. Ano, mluvím o Marley boxu. Objednala jsem si dubnové vydání. Jenže ouha, asi bylo velké množství objednávek a tým okolo Marley trošku nestihl vydat box ve správném termínu, takže jsem dubnový boxík obdržela až v červnu. Ale to se stává i v lepších rodinách :)


Marley box byl na první pohled menší než box4pet a to minimálně dvakrát, ale za to mohu říct, že byl úžasně zabalený a převázaný mašličkou. Samotná krabička je roztomilá a určitě ji využiju na schovávání hraček pro Benjiho. Boxík jsem vlastně rozbalovala za pochodu na chodbě, protože mi ho vyzvedávala u kurýra moje úžasná sousedka a obě jsme se nemohly dočkat, co v něm bude ;-)

Jako vánoční dárek

Marley box po rozbalení
Asi jsem byla natěšená až moc, protože jsem se trošku zklamala. V boxíku nebylo tolik produktů a vůbec žádné hračky :( Což mě i Benjiho zamrzelo. A hlavně jsem od týmu Marley boxu dostala zprávu, že za opožděnou expedici dostanu dáreček navíc (nebo Benji) a nic nepřišlo. (pozn. nyní Marley box zasílá dáreček zvlášť - děkuji)

Jako první jsem z boxíku vytáhla časopis s názvem Psí kusy (vydání 12/2012!), letáček na sirup a nabídku s hlídáním pejsků a kočiček od Mlsných tlapek, které mě mimochodem velmi zaujalo, mají moc milé vzkazy od zákazníků a celkově na mě podle webových stránek působí úžasně :-)

Časopis, letáčky a úvodní dopis od Marley
Jako pochoutka pro Benjiho, mě ihned zaujal keksík ve tvaru slepičky a kostička obalená sušeným masem. Obojí dodávají právě mlsnetlapky.cz. Škoda jen, že keksíky tam nebyly alespoň tři ;-) Benjimu totiž slepička velmi chutnala a kostička obalená masíčkem mu vydržela minimálně jeden díl Přátel. Lehl si k nám ke gauči a žvýkal a žvýkal dokud z tyčinky nezbylo skoro nic :) Takže za Benjiho výborné!

Kostička obalená sušeným masem od mlsnetlapky.cz

Benji baští :)

Keksík ve tvaru slepičky z balíčku Zvířata mix z cereálií od mlsnetlapky.cz

Benjiho výraz mluví za vše ... je toho málo :(
Dalším výrobkem byl sirup Apto-Flex. Ten mě hodně zaujal - žádnou medicínu pro Benjamina doma nemám, tak jsem hned zkoumala na internetu, kdy se to pejskovi může podávat a tak. No v příbalovém letáku jsem objevila to, co, mě moc nepotěšilo - sirup je určen středně velkým pejskům s váhou kolem 30kg. A to Benji rozhodně nemá, takže siroupek zůstane schovaný, i když slouží jako ochrana pro chrupavky, pro zlepšení pohyblivosti a jako prevence artrózy. Je to určitě škoda, protože Marley box je prezentovaný jako boxík pro malá plemena (Marley je čivaví slečna) a toto by se tedy stávat nemělo.

Sirup Apto-Flex

A teď už následují jen granulky: Dva balíčky od společnosti Husse a to Granule Optimal Mini a Krmivo Prima Plus. Oboje granule krásně voní, ty první jsou tedy strašně veliké, ale to nám nevadí, i když je Benji zvyklý na jiné a malinké. Jsou vyrobené z kuřecího masa a rybiček. Trochu mínus ode mne mají jen a jen proto, že jsou opět určené pro středně velké pejsky, tj. pro Benjiho naprosto nevhodné :( Druhé jsou takový standard, je to také superprémiové krmivo a navíc obsahují vitamín C. Určitě je dám Benjimu v brzké době ochutnat - momentálně však ujíždí na Nutram granulích :)

Optimal Mini a Prima Plus
Poslední balíček byl s granulemi od FITMIN. Společnost Fitmin znám a nadchla mě v minulosti svými mokrými krmivy (jeden pořádný vzorek byl v box4pet). Granulky v Marleyboxu jsou trojúhelníkovitého tvaru, a vypadá to, že je Benjimu budu dávat jako pamlsek, protože jsou trošku větší :) A hlavně obsahují prebiotika na podporu imunity, lososový olej pro krásnou srst (a my chceme, aby byl Benji krasavec). Jsou převážně z kuřecího masíčka a mají játrový obal.. takže s chutí do nich.

Fitmin - granulky



Takže to je za Marley box všechno, je toho trochu méně než v boxíku od jiné firmy. Ale věřím, že příště bude balíček opět jiný a třeba i více plný :-)
Já a Benji dáváme tlapky jen dvě ze čtyř (za pozdní dodávku a za absenci dárečku).

Pac a pusu

C.


A co vy, už jste rozbalili své boxíky? Byli jste zklamaní nebo naopak nadšení?












2 komentáře:

  1. Tohle je celkem veselé zhodnocení :) Aptus Aptoflex může jakýkoliv pes. U velkých a těžkých plemen se jedná o preventivní podávání. Je vhodný hlavně u sportovních psů, při potížích s klouby, po ortopedických operacích, po úrazech atd. Takže rozhodně to není omezeno jen na velká a obří plemena. To samé platí o granulích...granule pro střední plemena nijak neublíží malému plemeni. Nechápu tohle řešení velikosti granulí a velikosti plemene. Nebo že by pes malého plemene po granulích pro velká plemena umřel? Jen u velkých a obřích plemen je potřeba dávat pozor na rychlý růst a vývoj kostry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, za Tvůj názor :) To objasnění s tím sirupem dává nejspíš smysl - ale malá plemena ten sirup nevyužijí.. A ohledně granulí, zastávám myšlenku, že jsou granule rozdělovány tak, aby danému plemenu nebo váhové či věkové kategorii naprosto vyhovovaly. Nevidím to jako zdravotní riziko, ale určitě je vhodné zaměřit se na akurátní příjem daných živin pro malého/středního/velkého psa. Nehledě na to, že vetší granule se malým psům blbě koušou. A velcí psi by přeci malinké granulky měli také bez efektu.

      Vymazat

Díky za Váš vzkaz či komentář - moc si jich vážím!